Iedereen kent ze wel, die games uit de goede oude tijd. Qua gameplay fantastisch, maar grafisch komen ze niet meer mee. Voor mij waren dat games zoals Call of Duty, Battlefield 1942 en Medal of Honor. Spellen waarbij vaardigheden belangrijker waren dan trick jumping, no scope headshots, dolphin diving et cetera. Games waarbij je geen perks had waardoor je betere wapens kreeg of kon krijgen. Eerlijke games waarbij iedereen dezelfde wapens had en het daarmee moest doen. Een tijdlang zijn ze weg geweest, maar gelukkig lijkt het erop dat deze games weer een comeback gaan maken. Een van die games ga ik nu verder met je doornemen. Dus lees gauw met me mee.

De comeback

Bulkhead Interactive komt met een gloednieuwe shooter genaamd Battalion 1944. De ontwikkelaars zagen, net als velen van ons, het shooter genre verpest worden door de moderne insteek van games als Call of Duty Black Ops, Advanced Warfare, Battlefield 1 enzovoorts. Omdat niemand meer de shooters als vanouds maakte, hebben zij zelf besloten dit op zich te nemen door middel van een Kickstarter campagne. Deze is tot op heden nog steeds actief. De game is een multiplayer, infanterie georiënteerde shooter die zich afspeelt in, hoe kan het ook anders, de Tweede Wereldoorlog. De game focust op de multiplayer, maar, zoals op de Kickstarter pagina te lezen valt, wordt een singleplayer niet uitgesloten, mits het budget daarvoor is gevonden.

Wat kunnen we verwachten?

Zoals eerder al aangegeven is, zal het spel zich volledig richten op jouw vaardigheden als soldaat. Er zullen geen killstreaks, perks of betaalde services zijn, waardoor je betere wapens kunt krijgen dan je tegenstander. Het spel draait enkel om jou en je tegenstander. Wel zullen er cosmetische unlocks zijn. Je kunt je wapen er dus anders uit laten zien, maar dit zal geen enkele invloed hebben tijdens de strijd. Je wapen zal altijd de standaard settings hebben tijdens het schieten. Als speltypen zullen capture the flag, domination, team deathmatch en search and destroy, alsmede hardcore mode, op community servers aanwezig zijn. De eerste besloten Alpha zal rond 30 mei 2017 plaatsvinden.

De omgeving, wapens en geluiden

Met oprecht schitterende beelden kwam de announcement trailer vorig jaar online. De sfeer die de video creëerde was ongekend. Het is lang geleden dat ik mij daadwerkelijk in de Tweede Wereldoorlog waande via een game. Niet alleen de omgeving, maar ook de geluiden zijn prachtig. De ontwikkelaars hebben de moeite genomen om alle wapengeluiden op te nemen en te gebruiken in de games. Zo kan je genieten van het schitterende geluid van een M1 Garand, maar ook de MP40 en vele andere wapens. Daarnaast zijn de ontwikkelaars op locatie geweest, om de maps zo authentiek mogelijk te creëren en hebben ze de archieven doorspit om zoveel mogelijk informatie te verzamelen, zodat de game historisch ook accuraat is. Mappen die we kunnen verwachten zijn onder andere klassiekers als Carentan, Hürtgen Forest, Bastogne en Sainte-Mère-Église.

Release datum

De release datum is nog niet bekend. Wel zal er dus rond 30 mei 2017 een besloten Alpha plaatsvinden voor iedereen die de game via Kickstarter heeft gesteund. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar de officiële release datum zodat er eindelijk weer een echte fps is die eer aan het genre doet. De game zal uitkomen voor PC, Playstation 4 en Xbox One.

Author IronLt.Neo
Published
Categories Preview Tips
Views 1285

Comments

No Comments

Geef een antwoord

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten