Evenement Partner

De Purperen Draak is te vinden tijdens het evenement met tabletop gaming demo’s, Cosplay en LARP.

De Purperen Draak

Wat is dat nou eigenlijk, een spellenwinkel. Het klinkt een beetje als een speelgoedwinkel, met Stratego en Monopoly. Het is meer dan dat. Natuurlijk kun je er terecht voor de klassiekers, maar vaak toch nét even anders. Wel Monopoly, maar dan met een Star Wars-thema bijvoorbeeld. En heel veel meer, van Kolonisten van Catan tot Arkham Horror, van Beverbende tot Cards against Humanity.

Zelfs dat zegt weinig. We zijn meer dan dat. De Purperen Draak is uniek in Noord-Nederland. Niet alleen door het enorme aanbod in spellen, miniaturen en merken zoals FUNKO, maar vooral door de speelruimte. Bijna iedere avond zit de ruimte (met plaats voor ongeveer 40 spelers) vol met roleplayers, kaartspelers (vooral Yu-Gi-Oh!, Pokémon en Magic) of miniature wargamers.

De speelruimte is een plek die het best te omschrijven is als een buurtcentrum, maar dan niet voor een buurt, maar voor de wijde omgeving. Voor iedereen die een passie heeft voor fantasy of spellen. Spelers uit Groningen, Drenthe en Friesland zijn eigenlijk iedere avond wel te vinden. Voor studenten, werklozen, managers, schoonmakers, advocaten en alles daar tussenin. Voor mensen van over de hele wereld. Voor middelbare scholieren en voor mensen die die leeftijd al jaren gepasseerd zijn.

De Purperen Draak, meer dan een spellenwinkel. De Purperen Draak kun je niet omschrijven, die moet je meemaken.

Kom vooral een keer kijken. Je vindt ons in de Nieuwe Ebbingestraat op nummer 86a, dichtbij het Noorderplantsoen.

Published
Views 1428

Comments

No Comments

Geef een antwoord

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten