Nintendo heeft de aankondiging gedaan van de officiële release date van de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System. Deze zal op 29 September 2017 uitgebracht worden. Deze kleinere variant van de Super Nintendo console zal 720p ondersteunen en bevat in totaal 21 verschillende klassieke (ingebouwde) games, waaronder Donkey Kong Country, The Legend of Zelda, Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting, Super Mario Kart, Super Metroid en Star Fox 2.

Geruchten

Sinds eind 2016 werd er al gespeculeerd dat Nintendo een kleinere variant van de SNES uit zouden brengen. Er werd toen een patent ingediend voor een controller die qua uiterlijk sterk leek op de controllers van de originele in Europa uitgebrachte SNES. In april meldde Eurogames op basis van bronnen dat de miniversie van de SNES eind dit jaar zou uitkomen.

De SNES Classic mini is een miniversie van de SNES-console die oorspronkelijk in 1992 op de Europese markt kwam, en wordt de opvolger van de NES Classic Mini. Nintendo kondigde de NES Classic Mini vorig jaar in juli aan en bracht de console uit in november. De console bleek erg populair en snel waren ze uitverkocht. In april bevestigde Nintendo dat de productie van de kleine NES is gestopt. Wereldwijd waren er eind april inmiddels al 2,3 miljoen exemplaren verkocht.

 

Oud en nieuw

Standaard worden er twee controllers meegeleverd bij de 16 bit-console. Een aantal games zullen de mogelijkheid bieden voor multiplayer, zoals Street Fighter II Turbo: Hyper Fightin en Super Mario Kart. Bij de SNES Classic Mini wordt een HDMI-kabel meegeleverd en een stroomkabel met USB-aansluiting. Let op: een voedingskabel wordt niet meegeleverd.

De SNES Classic Mini zal, zoals bij de oorspronkelijke SNES, qua uiterlijk verschillen per regio van aankoop. Zo kwam de console in de Verenigde Staten uit in het grijs met paarse kleuraccenten op de console en paarse knoppen op de controllers. In Europa was de console vrijwel geheel grijs en hadden de controllers knoppen in verschillende kleuren.

Het aankoopbedrag van de SNES Classic Mini zal in de Verenigde Staten 80 dollar bedragen. Vooralsnog is er geen Europese adviesprijs bekendgemaakt. Tevens is onduidelijk hoeveel exemplaren Nintendo uit zal gaan brengen.

Author M Lavrijssen
Published
Categories Nieuws
Views 1699

Comments

No Comments

Geef een reactie

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten

Sniper Elite 4 31 januari 2018 - Game review - door: Harry van Dijken Een kogel in de oogkas of toch maar de knieschijf er af? Keuzes genoeg in het nieuwste deel van de Sniper Elite serie! Lees hier de recensie. Verslag Game Event 'History of War' 8 november 2017 - Events - door: Peter Bijl Afgelopen zondag vond het Yellow Puffin Game Event 'History of War' plaats. Blikken jullie met ons terug naar op deze gezellige dag? Cuphead - Eerste gedachten 30 september 2017 - Preview - door: Peter Bijl You're up! Cuphead is na al die jaren dan eindelijk uitgekomen! Hoe bevalt het spel echter tot nu toe? Lees gauw verder! Game Event "History of War" 15 september 2017 - Events, Nieuws - door: Harry van Dijken Gear up, soldier! Nintendo Classic Mini: SNES 1 augustus 2017 - Nieuws - door: M Lavrijssen De SNES mini is in aantocht! Wat kunnen we van dit kleine beestje verwachten?